© ISOPIX

Kerrie met garnalen, vis, mango en kokosmelk

(Voor 4 personen)

600 g kabeljauwfilet, 12 rauwe roze garnalen, 1 venkel, 200 g peultjes, 1 grote ui, 1 teentje look, 1 mango, 2 cm gemberwortel, 1 busseltje Thaise basilicum, olie, 1 eetlepel gele kerriepasta, 15 cl groentebouillon, 15 cl kokosmelk, basmatirijst.

1 Snij de kabeljauwfilet in grote stukken. Pel de garnalen. Was de venkel en snij in kleine blokjes. Verwijder de puntjes van de peultjes en indien nodig ook de draad. Pel de ui en de look, en hak fijn. Pel de mango, verwijder het vruchtvlees van rond de pit en snij in kleine blokjes.

2 Schil de gember en hak fijn. Haal de blaadjes van de Thaise basilicum en hak eveneens fijn.

3 Warm één eetlepel olie op in de wok. Laat de ui, de look en de venkelblokjes twee minuten fruiten. Voeg de kerriepasta toe en blijf nog één minuut verder roeren.

4 Voeg de bouillon, de kokosmelk en wat zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat nog tien minuten zachtjes verder koken.

5 Voeg de stukken kabeljauw toe en laat opnieuw tien minuten verder garen. Voeg tot slot de garnalen, de peultjes, de Thaise basilicum en de gember toe, roer goed om, zet een deksel op de pan en laat nog eens vijf minuten verder koken. Voeg helemaal op het einde de mangoblokjes toe.

6 Verdeel de kerrie over de kommetjes en dien zeer warm op met basmatirijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content