Met deze 7 handige tips van visagist philippe meysmans komt het zeker goed

1 Breng drie keer per dag een aangepaste crème aan die je huid soepel, elastisch en comfortabel houdt. Gebruik de crème ook onder je foundation of meng beide gewoon.

2 Breng je foundation aan met een speciaal penseel en vervaag hem zoveel mogelijk. Maar breng er vooral niet te veel van aan als je een heldere teint wil behouden. Ga dus heel geleidelijk en voorzichtig te werk: het is altijd makkelijker om wat extra foundation aan te brengen dan wat teveel is te moeten verwijderen. Dat geldt ook voor je blush.

3 Breng na je foundation een concealer aan. Zo moet je er minder van gebruiken en je concealer glijdt makkelijker over je huid. Altijd aanbrengen met een zachte klopbeweging, nooit uitsmeren. De bedoeling is dat je hem niet meer ziet.

4 Gebruik geen make-up in poedervorm, want die verraadt je leeftijd omdat hij je rimpels alleen maar accentueert. Heb je last van een glimmende neus, poeder dan enkel het topje.

5 Mooie lippen maken integraal deel uit van een opgemaakt gezicht: ze zorgen voor een elegante toets. Trek eerst een lijntje met behulp van een lippenpotlood met smeuïge textuur en in de kleur van je lipstick, zodat die niet uitloopt. Speel gerust (een beetje) vals en laat je lippen wat volumineuzer lijken.

6 Heb je veel kraaienpootjes, accentueer dan je mond, die trouwens veel makkelijker op te maken is. Vermijd nude of transparante lippenstift, maar kies voor een mooie, levendige kleur die het pigmentverlies van je huid compenseert.

7 Vergeet ook geen oogschaduw aan te brengen in je buitenste ooghoek, voor een wakkere blik. Je binnenste ooghoek moet lichter blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content