Mijn wagen, mijn leven

Sommige automobilisten zien hun wagen als een manier om zich te verplaatsen. Punt. Anderen willen er hun persoonlijkheid mee uitdrukken. Ecologisch bewustzijn, stijl, prestaties,... In 2011 komen ze aan hun trekken. Neem bijvoorbeeld...

FIAT 500 gewoon by Gucci

Na de 500 Diesel (het kledingmerk!), de Tributo Ferrari en de Matt Black heeft Fiat de smaak te pakken: het ontwerpt speciale series van zijn stadswagentje dat het een lieve lust is. Dit keer is de 500 by Gucci aan de beurt (foto 1). Een heel eigen look en een specifieke uitrusting (vooral in wit en zwart) maken het tot een hebbeding. Te reserveren via de website www.500bygucci.com, basisprijs: euro 17.000.

HONDA JAZZ compact en elektrisch

Dat hij niet in een dieseluitvoering bestaat, zal potentiële kopers afschrikken, maar de Honda Jazz (foto 2) blijft een handige stadswagen. Ruim vanbinnen, compact vanbuiten. De hybrideversie zal milieubewuste bestuurders interesseren en het sympathieke design laat ook niemand onberoerd. Onder de motorkap zit een 14pk sterke elektromotor die voor ondersteuning van de 1,3 benzinemotor van 88pk zorgt. Dit alles gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak (continu variabele transmissie). (prijs nog niet bekend)

NISSAN JUKE sérieux met een knipoog

Nonchalant design, fun in de details... de Nissan Juke (foto 3) heeft alles om anders te zijn dan de andere, hoewel hij onder zijn grappige uiterlijk toch de sérieux van Nissan behoudt. Zo parkeert hij supermakkelijk (4,13m) en neemt hij zonder morren 5 man aan boord. Hij zal meer succes hebben als diesel (1,5l) dan als benzine (1,6l). Kortom: een jong product, vanaf euro 16.000.

MECEDES SLK: nieuw maar trouw

Dit jaar leren we de derde generatie van deze kleine coupé kennen (foto 4). Hij blijft het initiële concept trouw, maar heeft een nieuwe look door het geraffineerder en sportiever silhouet. En toch herinneren sommige details aan de prestigieuze coupé van het SLS-gamma. Uiteraard verwacht u een SLK met benzinemotor, maar er komt ook een originele diesel 2.2l van 204pk en 55Nm. (prijs nog niet bekend)

VW GOLF CABRIO geen metaal meer te zien

Volkswagen heeft nog maar net zijn coupé-cabriolet Eos op de markt gebracht of het verrast alweer met de terugkeer van de Golf Cabriolet (foto 5). Kenmerken: het plooidak in soepel linnen schuift sneller open en dicht dan ooit en er is niet het minste stukje metaal meer te zien. Bovendien is het zo compact dat de koffer 250 liter bergruimte overhoudt. (prijs nog niet bekend)

HYUNDAI GENESIS COUPÉ Koreaans origineel

Aanvankelijk voorbehouden voor de VS en Azië, zal de Hyundai Genesis toch ook in Europa worden verkocht. Zijn voordelen: een verleidelijke lijn, een pittige benzinemotor (2.0l Turbo of 3.8l V6) en een heel attractieve prijs in vergelijking met de Europese concurrenten. Mooi en niet al te overdreven duur voor deze klasse, zal hij een cliënteel lokken dat op zoek is naar originaliteit. Vanaf euro 32.499.

RANGE ROVER EVOQUE iets meer voor iedereen

De grootste handicap van Range Rover is en blijft de prijs. En toch doet het prestigemerk met de Evoque een lofwaardige stap in de richting van ons budget. Met zijn gedurfde en verlokkelijke stijl, zal de baby Range zelfs... als fiets beschikbaar zijn! Maar de auto blijft een Range Rover: basisprijs ongeveer euro 35.000, beschikbaar met benzine- (2.0 liter – 240pk) en dieselmotor (2.2 liter – 150 of 190pk).

CITROËN DS4 premium op zijn Frans

De DS4 staat in verhouding met de C4 zoals de DS3 met de C3: een luxueuze en chique toepassing waar klasse en stijl de hoofdtoon voeren. Deze grote vierdeurscoupé heeft prestige, vooral door de overdaad aan chroom, leder, heel veel oog voor details en de nieuwste technologieën. De DS4 staat ook heel wat scherper, wat de dynamische chauffeur zal behagen. (prijs nog niet vastgesteld)

RINSPEED BAMBOO modern en toch nostalgisch

Veel automobilisten dromen van een terugkeer naar de eenvoud. Zij zullen zeker de Rinspeed Bamboo appreciëren, een Zwitserse stijlstudie die de geest van een Citroën Mehari oproept. Licht (een stoffen dak) en aangedreven door een elektrische motor, staat deze wagen voor ecologisch bewustzijn. De Bamboo profileert zich als een ideaal stadswagentje dat perfect past bij mondaine begrippen als Monaco en Saint-Tropez! (prijs nog niet gekend)

Arnaud Dellicour

Partner Content