Parken en tuinen

Kunst in het dorp

Het Kunsttuinenparcours is een bewegwijzerde route van 6 km vanuit de dorpskern van Ichtegem die u te voet of per fiets kunt afleggen. Ze leidt langs rustige tuinen van kunstenaars en langs drie privé- of semi-privétuinen: De Maretak, Mia Moreaux en Irenée Duriez. Bovendien kunt u er genieten van een groepstentoonstelling.

Kunsttuinenparcours Ichtegem. Van 2/8 tot 31/8, elke dag 14-18 uur. Toegang: gratis. Info: tel. 059 34 11 40, e-mail:

cultuurdienst@ichtegem.be,

www.ichtegem.be

Bij de begijntjes

De tuin van het begijnhof van Antwerpen is een sereen, verborgen plekje in de binnenstad. U treedt er binnen via een barokke poort en volgt een middel-eeuws aandoend kasseiwegje rond de eigenlijke binnentuin die afgeboord is door een haag. Aan de vier hoeken sluit een metalen poortje deze prachtige tuin vol fruitbomen af. Niemand zal het u kwalijk nemen dat u het poortje openduwt om even te genieten van deze oase van mystieke rust.

Begijnhof, Rodestraat 38, Antwerpen. Open van 8 uur tot 18 uur. Toegang: gratis

Van reeën en evers

In het 100 ha grote natuurgebied Molenheide leven inlandse dieren in hun natuurlijke omgeving. U treft er damherten, reeën, everzwijnen, eekhoorns, berggeiten, hangbuikvarkens... Door het park kunt u drie bewegwijzerde paden volgen: het Reeënpad (2,5 km), het Everpad (3km) en het Wagentjespad (3,5 km). Achteraf is het zalig verpozen in de boskantine, terwijl de kinderen zich vermaken op het speelplein of in het speelbos.

Wild- en wandelpark Molenheide, Molenheidestraat 5, Houthalen-Helchteren. In de zomermaanden van 10 tot 17 uur. Toegang: a 1,50 (kinderen: a 0,75). Info: tel. 0477 95 47 00, www.molenheide.be

Topiari in de stad

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, bezit een voor Europa unieke collectie ge-sculpteerde planten, gepresenteerd in een buitengewoon park. Hier maakt u een wandeling tussen amusante personages, sympathieke dieren en verrassende ontwerpen. Een ideaal uitstapje voor het hele gezin.

Parc des Topiaires, rue Haie Himbe 1, Durbuy. Elke dag van 10 tot 18 uur. Toegang: a 4,50. Info: % 086 21 90 75 en www.topiairesdurbuy.be

Lang leve de banaan

Zo heet de tentoonstelling in de nationale plantentuin deze zomer. U maakt er kennis met enkele van de duizenden banaanvariëteiten zoals de oranje of de fluwelen banaan. Tegelijk kunt u de prachtige tuin ontdekken via de wandeling Planten op je bord of een ritje met paard en kar.

Nationale Plantentuin van België, Domein van Bouchout, Nieuwelaan 38, Meise. ‘Lang leve de banaan’ tot 31/10, dagelijks van 9.30 tot 18.30 uur. Toegang: a 4 (60+:a 3). Info: % 02 260 09 70, www.br.fgov.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content