Slaatje met gegrilde kwartels
4 personen ? 42 minuten
? 4 kwartels ? 500 g sperzie- en snijbonen ? 100 g bleekselder in reepjes ? 200 g blauwe druiven, gehalveerd ? 2 el verse oregano ? 1 rode ui in reepjes ? 50 g macadamianoten, geroosterd ? 80 ml sherryazijn ? 2 el suiker ? 2 el wittewijnazijn ? peper en zout ? olijfolie.
1. Verwarm de grill of barbecue voor. Breng 120 ml water aan de kook met de sherryazijn, suiker en oe tl zout. Voeg de druiven toe en zet opzij.
2. Blancheer de bonen zes minuten, laat schrikken en uitlekken, en grill twee minuten.
3. Snij de kwartels onderaan in, sla ze open, kruid met peper en zout en smeer in met 2 el olie. Grill ze 15 minuten aan alle kanten.
4. Meng alles, behalve het vlees. Werk af met olie en wittewijnazijn. Halveer de kwartels en serveer samen met het slaatje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier