Ontdek waarom Gentenaars dit de Schapenstal noemen. © PIET DE KERSGIETER

Speurtocht via sms

Met de hulp van mobiele technologie en augmented reality bieden almaar meer toeristische bestemmingen een virtueel bezoek aan. Via je smartphone of tablet volg je een parcours met videofilmpjes, spelletjes en audiocommentaar. Het enige nadeel: soms slorpt het scherm al je aandacht op, waardoor je nog amper oog hebt voor het eigenlijke bezoek.

Het Belgische Gemotions heeft hiervoor een alternatief bedacht. Het biedt échte en ludieke uitstapjes naar een stad of natuurgebied, via een routespel dat heel bewust weinig virtuele prikkels bevat, maar juist rijk is aan reële belevenissen.

Er wordt immers van je verwacht dat je de omgeving aandachtig in je opneemt en lokale handelaars of voorbijgangers vragen stelt. Je opdrachten krijg je onderweg via sms. Eerst koop je een spel aan via de website van Gemotions, waarna je een na een raadsels ontvangt op je gsm. Het parcours is rijk aan visuele indrukken en anekdotes en elk goed antwoord helpt je een stap verder. Antwoorden zoeken op Google heeft geen zin, want de vragen werden zo bedacht dat je het antwoord enkel ter plekke vindt door al je zintuigen aan te spreken.

Meer dan 100.000 gebruikers hebben al zo’n routespel gespeeld. Gemotions biedt routes aan in verschillende Belgische steden en in verschillende talen: Gent, Antwerpen, De Panne, Brugge, Leuven, Namen, Spa enz. Als je dat wil, kan je ook zelf je eigen routespel ontwerpen, helemaal gratis als je het enkel privé speelt.

gemotions.be/nl. Reken 15 euro tot 20 euro per spel.

Of welke bestemming de Gentse Korenlei vroeger had.
Of welke bestemming de Gentse Korenlei vroeger had.© PIET DE KERSGIETER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content