Sprankelend jong!

Na een zomer van zon en zout water, pollutie en airco kan uw haar beslist een steuntje gebruiken. Ongetwijfeld is ook bij u een intensieve gezondheidskuur meer dan welkom.

Info: Aveda bij de kapper en in de winkel van het merk (Schuttershofstraat 28, Antwerpen) Dachkin bij de kappers van het merk Innéov en Oenobiol in de apotheek Mugler in de parfumerie Kérastase bij de kapper Lavera bij Di en Delhaize Avalon, Dove, Elsève, Nivea, Schwarzkopf en Wella in de superette en de supermarkt.

Ons haar bestaat dan wel uit dood materiaal, keratine, maar toch heeft het net als onze opperhuid een goede verzorging nodig. Het regelmatig wassen met een aan uw haartype aangepaste shampoo volstaat niet...

De schubben dicht

Zelfs als u zoals de Amerikanen elke dag uw haar wast, richt u geen schade aan op voorwaarde dat u de conditioner niet vergeet. Maar zonder een gerichte verzorging (conditioner, masker, balsem, olie) sluiten de haarschubben zich niet en dat is smeken om problemen.

Tussen twee haakjes: vergeet nooit het spoelen te eindigen met een straal koud water, die de haarschubben doet samentrekken!

Wilt u weten of uw haarschubben goed gesloten zijn, probeer dan deze eenvoudige test: trek een haar uit uw hoofd en laat het van de punt naar de wortel tussen uw vingers glijden. Als het ruw aanvoelt en niet goed glijdt, heeft uw haar te kampen met een gebrek aan fut. De oplossing schuilt dan in een voedende en herstellende verzorging die de haarschubben doet samentrekken, zodat het haar beetje bij beetje zijn weerstand en levenskracht terugkrijgt.

Onze keuze

Herstructurerend: Damage Remedy Aveda met kinoa-eiwitten (euro 31,50).

Voedend: Serum Nutri-Sculpt Kérastase (euro 20).

Bij de kapper: Injection de force, een geconcentreerde verzorging van Kérastase voor verzwakt haar. De kapper gebruikt het als voorbereiding voor een kleuring (aanbevolen prijs euro 7- foto 1).

Regenererend: Repair shampoo Sensitive van Lavera (euro6,45 – foto 2).

Intensief: masker voor droog of beschadigd haar van Dove (euro 7).

Het weten waard Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig. Producten om te spoelen moet u echt goed uitspoelen, anders wordt uw haar dof of zwaar. Meestal is het niet nodig een verzorging lang te laten inwerken: vijf tot tien minuten volstaat.

Ga voor glans

Een haar bestaat uit drie delen: het merg (of het hart), de cortex (rond het merg) en de cuticula (de schubben). Alle specialisten zijn het erover eens dat mooi, gezond haar moet glanzen. Om uw haar deze glans te geven, kiest u een shampoo met vitaminen, gladmakers en voedende stoffen. Gebruik liefst een shampoo en een conditioner uit hetzelfde gamma.

Onze keuze

Goddelijk: Embellisseur Céleste Angel van Mugler geeft het haar een geparfumeerde halo, voedt het en maakt het stralend (euro 26).

Vitaminekuur: Fluide après shampooing pour cheveux secs et abîmés van Nivea Hair Care (euro 5,39 – foto 3).

Het weten waard Uw haar krijgt een mooie glans als u het spoelt met water met wat witte azijn of citroensap. De huismiddeltjes van onze oma’s werken nog altijd!

Halt aan haaruitval

Het is volkomen normaal dat we in bepaalde perioden van het jaar wat meer haar verliezen (vooral in de lente en de herfst). Aantasting door externe factoren (luchtvervuiling, ultraviolette straling, temperatuurverschillen, klimaatregeling...), hormonale variaties, bepaalde geneesmiddelen en stress doen ook hun duit in het zakje. Aarzel dus niet om raad te vragen aan uw dokter of apotheker zodra u vermoedt dat er iets fout zou kunnen lopen. Wacht zeker niet met reageren tot uw schedel zichtbaar wordt. Aangezien het haar drie cycli kent (3 jaar groei, 3 weken regressie en 3 maanden uitval), moet u geduld oefenen om blijvend resultaat te zien. Maar zodra de kwaliteit van het haar verbetert ziet het er gezonder en voller uit.

Onze keuze

Dichter haar: Innéov Masse Capillaire (euro 22,40 – foto 4). Dit product heeft al na een maand een zichtbare werking, maar een kuur van drie tot zes maanden is ideaal voor een optimaal resultaat.

Gedaan met haar verliezen: Oeno-B tegen haaruitval (euro 21,50 – foto 5).

Compleet gamma: van shampoo tot gel en tonic, het gamma Immunal Acive tegen haaruitval van Kadus (vanaf euro 9 – foto 7).

Het weten waard Gun uw schedel elke dag een massage om de bloedcirculatie te stimuleren en de haargroei te bevorderen. Hoe? Leg uw handen plat op uw hoofd en schuif uw hoofdhuid in alle richtingen. Het belang-rijkste is dat de groei-cyclus van het haar weer normaal wordt.

In model

Ook ons haar veroudert. Na verloop van tijd verhardt het collageen van het weefsel rond de haarwortel. De vernieuwingscyclus wordt dan korter, het aantal haren per vierkante centimeter neemt af en we krijgen problemen met ons kapsel. Gelukkig bestaan er oplossingen om het haar weer in het gelid te brengen.

Onze keuze

Zonder wachten: de ampullen Aqua-Oléum van Kérastase bevatten minuscule actieve bestanddeel-tjes die het haar duurzaam ontwarren, het meer volume geven en optimaal voeden (euro 22 – foto 6).

100 % verzorging: het gamma Pro Hair Care van Wella telt 11 verschillende producten voor alle soorten problemen (vanaf euro 7,49).

Beschermend: Soin Nutri-Actif van Olivier Dachkin, een tweefasen-formule zonder spoelen (euro 12,50 – foto 9).

Duurzaam: 18 uur lang in model met shampoo en conditioner Elsève Volume Non-stop van L’Oréal (resp. euro 3,19 en 3,29 – foto 8).

Het weten waard Om uw haar meer volume te geven, droogt u het met uw hoofd naar omlaag (en met de haardroger op lauw). Laat de borstel en de kam links liggen, modelleer uw kapsel met de vingers. n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content