© FOTO'S ISOPIX

Stoofpotje met ei en asperges

Alles samen in één grote gezinspot of ieder zijn pannetje, van stoofpotjes worden we allemaal happy. Ook in de lente, met vlees, vis, peultjes of seizoensgroenten zoals asperges in de hoofdrol.

Voor 4 personen

40 g parmezaan, 15 cl vloeibare volle room, 80 g verse kaas, peper van de molen, een busseltje kervel, 8 groene asperges, 4 grote bio-eieren.

1 Rasp de parmezaan en klop er de room en verse kaas onder. Doe er flink wat peper bij. Hou wat kervel voor de afwerking, verwijder de blaadjes van de resterende takjes, hak fijn en doe de kervel bij de roombereiding.

2 Breng een grote pot met water en zout aan de kook. Breek de harde uiteinden af en laat de asperges vijf minuten koken. Dompel ze meteen in ijskoud water en laat uitlekken.

3 Verwarm de oven tot 180°C (stand 6) en zet er een bain-marieschaal in. Snij de aspergepunten in de lengte door en de stelen in schijfjes.

4 Verdeel de schijfjes over de bodem van vier vuurvaste potjes en giet er de roombereiding over. Voeg aan elk pannetje het eiwit van één ei toe, hou de dooiers apart. Verdeel de aspergepunten over de potjes, plaats ze in de bainmarieschaal en laat tien minuten garen.

5 Voeg dan een dooier aan elk pannetje toe en laat nog drie minuten garen.

6 Werk af met plukjes kervel en extra peper en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content