© FOTO'S ISOPIX

Stoofpotje van kabeljauw, cocobonen, asperges, tijm en rozemarijn

Voor 4 personen

1 kg verse cocobonen, 2 takjes rozemarijn, 1 boeketje verse tijm, 1 ui, 1 laurierblaadje, 800 g kabeljauwhaasje, zout, peper van de molen, 1 bussel groene asperges, 3 teentjes look, 3 eetlepels olijfolie.

1 Dop de bonen en spoel ze onder koud water. Haal de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes. Pel de ui en snij in vier.

2 Doe de bonen, de ui, de laurier en de helft van de tijm en de rozemarijn in een vuurvaste pot. Voeg water, maar nog geen zout toe, tot alles ruim onder staat en breng aan de kook. Laat 25 minuten garen.

3 Snij intussen de kabeljauwhaasjes in stukken van zo’n 5 cm en kruid ze. Breek de harde uiteinden van de asperges af, snij ze in twee en dan nog eens in de lengte door. Voeg ze vijf minuten voor de bonen gaar zijn aan de pot toe. Giet als alles klaar is het water af, verwijder de ui en vis er de asperges uit. Pel de look en hak fijn.

4 Doe olijfolie in de vuurvaste pot en bak er een minuut lang de look in. Voeg de bonen toe en kruid. Voeg de stukken kabeljauw toe, roer voorzichtig om en zet een deksel op de pot. Laat vijf minuten garen op een zacht vuur tot de vis halfgaar en nog de kleur van paarlemoer heeft.

5 Verdeel de bereiding over vier potjes, leg er de asperges op, strooi er rozemarijn en tijm over en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content