© ISOPIX

Thaise kerrie met mihoen en shiitakes

(Voor 4 personen)

2 teentjes look, 2 cm verse gember, 200 g bimi of broccolini, 8 grote shiitakes, 1 rood pepertje, 200 g mihoen, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 koffielepels Thaise rode kerriepasta, 75 cl groentebouillon, 30 cl kokosroom, 4 eetlepels sojasaus, 2 limoenen, zout, peper, 1 tuiltje koriander, 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes.

1 Pel de look en de gember. Spoel de bimi en snij ze in kleine stukjes. Reinig de champignons en snij ze in plakjes. Was het pepertje, verwijder de zaadjes en hak fijn. Kook de mihoen, laat uitlekken en zet opzij.

2 Warm twee eetlepels olie in een braadpan. Voeg de look en de gember toe en laat vijf minuten fruiten. Voeg de kerriepasta toe en giet er de bouillon en de ko-kosroom bij.

3 Breng aan de kook en laat tien minuten sudderen. Voeg twee eetlepels sojasaus, het sap van een limoen, wat zout en peper toe.

4 Warm intussen twee eetlepels olie in een pan en bak de shiitakes tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en het sap van de tweede limoen. Voeg de bimi en een bodempje water toe, laat vijf minuten sudderen.

5 Verdeel de mihoen over kommetjes. Voeg de shiitakes en de bimi toe en giet er de bouillon over. Werk af met koriander, wat snippertjes van het rode pepertje en de sesamzaadjes. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content