© ISOPIX

Uien met een farce van droge vruchten en met gebakken vijgen

(Voor 4 personen)

4 rode uien ? 40 g boter ? 16 walnoten ? 3 el hazelnoten ? 2 el rozijnen ? 8 dadels ? 12 verse vijgen ? 4 el olijfolie ? 4 salieblaadjes ? peper ? zout ? 1 el balsamicoazijn ? 2 el vloeibare honing ? 3 snuifjes kaneel.

? Warm de oven voor op 200°C. Snij de hoedjes van de uien, leg wat boter op de ui en zet het hoedje terug. Wikkel elke ui in aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in de oven.

? Hak de wal- en hazelnoten. Laat de rozijnen wellen in warm water. Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Snij de vijgen in kwartjes.

? Haal de uien uit de papillot, verwijder de hoedjes en hou apart. Lepel de uien uit zonder ze te doorprikken en meng het uivlees met de noten, dadels en uitgelekte rozijnen.

? Warm 1 el olie en de resterende boter in een pan. Laat de uienfarce, 2 salieblaadjes, 3 el water, peper en zout al roerend 3 minuten stoven op een zacht vuur. Haal van het vuur en meng er de azijn, honing en kaneel onder.

? Vul de uien met de farce, leg ze in een schaal met de vijgenkwartjes, overgiet met een scheutje olijfolie, voeg de rest van de salie toe en zet nog 10 minuten in de oven op 180°C.

? Plaats de hoedjes weer op de uien, serveer met gevogelte, wild of kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content