VRAGEN? ANTWOORDEN!

Droge huid na bad of douche

“Ik ben dol op luieren in bad of mezelf verwennen met een douche... maar spijtig genoeg apprecieert mijn huid dat niet zo. Ze droogt telkens uit...”

Zowel in de zomer als in de winter biedt water een aangenaam moment van ontspanning en welbevinden. Maar het is inderdaad een feit dat water de huid niet hydrateert, maar uitdroogt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende nieuwe producten die dit euvel perfect kunnen verhelpen. Doucheschuim en -gel, badcrème en -olie... ze hebben meer in hun mars dan enkel te wassen, ze hydrateren ook en verwennen de huid met diverse vitamines en mineralen, ze verwijderen de dode huidcellen in alle zachtheid en parfumeren het lichaam. Het gamma verzorgingsproducten is zeer uitgebreid en speelt in op diverse behoeften. Verwennende crèmes, antistress, stimulerende cocktails, zoete amandelolie en koele, verkwikkende waters... keuze te over!

Wenkbrauwenleed

“Mijn wenkbrauwen bevallen me niet. Ik heb de indruk dat ik ze slecht verzorg. Wat kan ik doen?”

Als u zich opmaakt, mag u de wenkbrauwen nooit verwaarlozen, dat bevestigen alle specialisten in koor. Voor het evenwicht van uw gezicht is het zeer belangrijk ze mooi te bewerken en de contouren te accentueren zodat ze in het oog springen. Goed afgelijnd geven ze een karaktervolle indruk. Daarenboven geeft de maquillage van uw wenkbrauwen een lijn aan die de rest van de make-up bepaalt. De make-up aan het ooglid en de blush moeten parallel aan deze lijn worden aangebracht.

Mijn huid verwennen, maar hoe?

“Tot nu toe verzorgde ik mijn de huid van mijn gezicht ietwat oppervlakkig: met zachte zeep en een dagcrème. Met de tijd vind ik dat ik mezelf toch iets meer mag verwennen, maar hoe?”

Dat is een goed idee want een mooie, gezonde en frisse huid zijn schoonheidstroeven die we niet mogen verwaarlozen. Vooreerst is er een essentieel punt waarover alle schoonheidsspecialisten het eens zijn: onze huid reinigen is primordiaal, zelfs wanneer we ons niet maquilleren. Onze huid stapelt in de loop van de dag een hoop onzuiverheden op. Het is dus niet zo raar dat het wattenpropje ’s avonds grijs kleurt! En ’s ochtends is het eveneens nodig om de onzuiverheden die zich ’s nachts op onze huid hebben afgezet, te verwijderen. Kies een melk, een gel of een emulsie om te reinigen, en nooit een zuurhoudende zeep, ook niet als u een vette huid hebt.

Een tweede belangrijke stap is de lotion. Om de poriën van de huid die zich bij het reinigen hebben opengezet opnieuw te vernauwen, gebruikt u een aangepaste tonicum (of een lotion) dat de huid klaarmaakt voor verzorging.

Tenslotte vraagt uw huid één of twee keer per week een supplement: dan is het moment aangebroken voor een peeling en een masker. Ook hiervoor zijn heel wat producten te vinden die passen bij uw huidtype. Een goede raad: aarzel niet om uzelf te verwennen: aan goede producten is er zeker geen gebrek!

Een kapper kiezen

“De laatste twee jaar wissel ik vaak van kapper want ik ben nooit echt tevreden van het resultaat. Wat moet ik doen om niet ontgoocheld het kapsalon buiten te stappen?”

Een kapper vinden die aan uw wensen voldoet is niet altijd een eenvoudige opdracht... en dit om uiteenlopende redenen. Vaak stellen we te hoge verwachtingen en hebben we een droomkapsel voor ogen dat een kapper niet kan realiseren. Een goede, professionele kapper luistert naar onze wensen, maar hij kan ze niet altijd voor honderd procent uitvoeren. Een dame die binnenkomt en kiest voor een korte carré, kan in gedachten een pony hebben en recht gekapt. Een achteloze of gehaaste kapper zou geneigd kunnen zijn om deze wens in te willigen, terwijl zo’n haarstijl misschien helemaal niet past bij het gelaat van de klant. De relatie die we met onze kapper aanknopen moet er daarom een zijn van vertrouwen en trouw. Dit vraagt een zekere vrijmoedigheid van beide kanten en een goede samenwerking. Deze twee factoren bevorderen enerzijds de kwaliteit van zijn werk en anderzijds uw tevredenheid.

Mooie, lichte benen

“In de zomer trek ik graag een jurkje aan of loop ik rond in bermuda, maar hoe houd ik mijn benen licht en mooi?”

Vrouwen klagen steeds meer van zware benen wat zich uit in pijn, tintelingen en zwellingen De oplossing? Breng op het einde van de dag een crème of gel aan die een verkoelend effect heeft en de zwaarte in onze benen opheft (we weten dat koude de weefsels versterkt en doet samentrekken). Om in elk seizoen onberispelijke benen en voeten te behouden, bestaan er zeer effectieve middelen, zoals verzorgingsproducten met drainerende eigenschappen (ze stimuleren de bloedsomloop) en crèmes met een verzachtende werking op uw huid (peeling en voedende crèmes).

Mooi hoeft niet peperduur te zijn

“Ik hou van mooie kleren maar de prijzen swingen de pan uit. Om wat bijkomende kleren te kopen, ga ik wel eens snuffelen in minder dure winkels. Wat raadt u me aan?”

Zich van kop tot teen (laten) kleden in de boetiek van een modeontwerper... dat kan iedereen. Het getuigt daarentegen van veel meer creativiteit zich chic te kleden zonder veel geld uit te geven. U hebt dus groot gelijk dat u gaat snuffelen in minder dure winkels! Het vraagt alleen wat meer tijd om een droom van een kledingstuk op de kop te tikken. En het gebeurt wel eens dat u zonder iets naar huis komt... omdat u een te precies idee in het hoofd had. Maar dat is niet erg. Een volgende keer hebt u meer geluk! Wees trouwens niet bang om alle stukken die u aanstaan te passen. Het is enkel aan uw lichaam dat u ziet of het u staat! Wat de kleuren betreft, zwart is altijd chic maar durft wel eens duurder te zijn dan de andere kleuren. Pas ook op voor sommige stoffen die moeilijk ademen: nylon bijv. verspreidt al na een uur een onaangename geur. En kies voor soberheid. Een simpel T-shirt met een mooie snit is vaak veel mooier dan dezelfde T-shirt met een slecht getekende Mickey Mouse. En vergeet niet dat de combinatie van een mooi, duur kledingstuk met een goedkopere, maar leuke vondst het toppunt is van elegantie met een persoonlijke touch.

Een stevig gelaat

“Mijn gelaat verliest aan stevigheid. Wat kan ik doen?”

Een gelaat ziet er harmonisch uit wanneer het licht gelijkmatig valt op de volle en de holle zones. Met verzorgingsproducten zijn die uw gelaat remodelleren kunt u een uitzonderlijk goed resultaat bereiken. Sommige producten werken rechtstreeks in op het niveau van de huidcellen (celvernieuwing, collageenproductie, versteviging van het bind-weefsel), andere hebben een heilzaam effect op de zenuwuiteinden. Hierbij gaat het om relaxerende crèmes die de expressierimpels doen verdwijnen. Alle goede merken stellen minstens een crème voor die in alle zachtheid de volumes van het gelaat bijwerkt. Als u ze gedurende vier weken gebruikt, maken ze de huid gladder en in sommige gevallen neutraliseren en wissen ze de rimpels.

De prijs van schoonheid

“De enorme hoeveelheid schoonheidsproducten doet me wel eens duizelen: er zijn er zoveel dat ik niet meer weet welke te kiezen. Zijn goedkope producten altijd minder goed dan dure?”

Nee, dat is niet per definitie zo. De grote huizen en de kleinere namen laten hun producten wel vaker testen in dezelfde laboratoria en soms behoren ze tot eenzelfde groep. Wat wel verschilt is de marketing, de verpakking en de bestanddelen. De goedkopere producten hebben een zeer brede verspreiding, wat meebrengt dat de kosten voor onderzoek, publiciteit en verpakking worden verdeeld over miljoenen stuks van het product. Dit is niet het geval bij de luxeproducten, die vaak zeer kostbaar en origineel verpakt worden.

Bovendien verschillen deze luxemerken van de goedkopere door de zeldzaamheid en de dosering van hun ingrediënten. Maar in het algemeen zijn ook de goedkopere producten die u in de grote winkelketens vindt van zeer goede kwaliteit. n

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content