© BELGAIMAGE

Belgen kochten vorig jaar voor meer dan 7 miljard euro online

Consumenten in België vinden steeds gemakkelijker de weg naar onlinewinkels. De onlineverkoop steeg vorig jaar tot minstens 7,3 miljard euro, of een kwart meer dan in 2014. Dat zegt BeCommerce, de Belgische vereniging van onlinehandelaars. Ze benadrukt dat het gaat om een “conservatieve schatting”.

In 2014 boekten de onlinehandelaars een omzet van 5,9 miljard euro in België. Die omzet steeg vorig jaar al tot minstens 7,3 miljard euro. Althans volgens een conservatieve schatting, zegt Carine Moitier, de gedelegeerd bestuurder van BeCommerce. “De definitieve cijfers zijn pas in maart bekend, maar mogelijk zullen we eerder nabij de 8 miljard euro uitkomen”, zegt zij.

De eindejaarsperiode is traditioneel de drukste periode. Dat was dit jaar niet anders. Van 27 november tot eind december werd er voor 1 miljard euro online gekocht, wat overeenkomt met 14 procent van de jaaromzet van de onlinewinkels.

De populairste producten waren schoonheidsproducten, eten en drinken, en modeartikelen.

De cijfers hebben betrekking op de Belgische e-commercemarkt. “Dat gaat over iedereen die online actief is in België”, aldus Moitier, dus ook over buitenlandse verkopers als Amazon. Volgens BeCommerce gaat ongeveer 70 procent van de omzet naar buitenlandse spelers en wordt 30 procent van de omzet gerealiseerd door Belgische webshops.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content