© Getty Images/iStockphoto

Binnenkort stiekem verdwijnen uit WhatsApp-groepen

WhatsApp-gebruikers kunnen binnenkort vertrekken uit een groepsgesprek zonder dat elk groepslid daarvan op de hoogte wordt gebracht. Enkel de beheerders zullen nog een melding krijgen.

Momenteel krijgen alle leden van een WhatsApp-groep nog een melding op het moment dat iemand de groep verlaat. Nog deze maand zal dat voor alle gebruikers wereldwijd veranderen en wordt het mogelijk de groep in stilte te verlaten. Enkel de beheerders zullen nog op de hoogte worden gebracht.

Meta kondigt daarnaast nog andere privacymaatregelen aan. Zo zullen gebruikers in de toekomst kunnen kiezen wie kan zien wanneer ze online zijn. Dat moet het mogelijk maken berichten in WhatsApp te bekijken zonder dat anderen zien dat je online bent in de app.

Meta werkt ook aan een screenshotblokkering voor berichten die werden verstuurd om maar één keer te bekijken. Die beperking, waarmee concurrent Snapchat furore maakte, kon de ontvanger vrij eenvoudig omzeilen door een screenshot te maken. Meta test een extra beschermingslaag met screenshotblokkering. Wanneer die functie voor alle gebruikers wordt uitgerold, is niet duidelijk.

Partner Content