© iStock/Robert Herhold

Kamer vraagt verlaging BTW op elektronische boeken en kranten naar 6 procent

De Kamercommissie Financiën heeft woensdag unaniem een voorstel van resolutie goedgekeurd dat de regering vraagt het verlaagd BTW-tarief van 6 procent uit te breiden naar elektronische boeken en kranten, net zoals hun papieren equivalenten.

Vandaag worden “couranten, tijdschriften en boeken” rees beschouwd als basisgoederen waarvoor een verlaagd BTW-tarief geldt. Naast boeken, brochures, atlassen, kranten en tijdschriften gaat het ook om prenten-, teken- en kleurboeken of om geschreven of gedrukte muziek. Voor reclamedrukwerk geldt het normale tarief van 21 procent.

Het voorstel werd ingediend door MR-Kamerlid Caroline Cassart (MR). Georges Gilkinet (Ecolo) diende een amendement in om de belastingverlaging niet enkel voor de papieren boeken te laten gelden, maar ook voor de elektronische pers. “De waarde van een boek is onafhankelijk van het de drager en de manier waarop de lezer er toegang tot heeft”, benadrukt Cassart. Ze wijst op de digitale revolutie in de samenleving en het gevaar dat Belgische uitgevers een concurrentienadeel hebben ten opzichte van hun buitenlandse collega’s die wel van een lager BTW-tarief kunnen genieten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content