Advertorial

Noorse Fjorden en IJslandse Vulkanen

Stel je voor: je wordt wakker, je trekt je zachte badjas aan. Op het balkon groet je de dag. Gisteren was je nog op zee. Vandaag kijk je naar een berglandschap. Op de toppen ligt nog sneeuw. Aan de rand van het spiegelend wateroppervlak zijn de kleuren een feest voor het oog: het groenste gras, rode huisjes. De lucht is puur. Tijd om je klaar te maken voor een fantastische dag in Noorwegen.

Noorwegen of IJsland

De Noorse Fjorden en IJsland staan op je bucketlist. Maar waar begin je aan? Wat met die dure vliegtickets en hotels? Dat is toch onbetaalbaar? Niet met Holland America Line... Deze zomer wordt Amsterdam de thuishaven van haar nieuwste passagiersschip, de ‘Rotterdam’.

Je kunt het schip zien als een drijvend hotel. De kamer reist met je mee. Koffers moet je maar één keer uitpakken. Tijdens het dineren, slapen of uitgaan, brengt de kapitein het schip naar de volgende bestemming. Elke dag een nieuwe haven, een nieuw avontuur. Wie graag zorgeloos reist kan aan boord excursies boeken.

Vakantiegevoel

Het praktische aspect is slechts één element. Met Holland America Line reizen is vooral jezelf verwennen. Aan boord is alles aanwezig voor de tijd van je leven. Zin om Aziatisch te eten? Of Italiaans? Zin in wellness of liever naar de kapper? Jij kiest!

De ene keer heb je zin in een boek, de andere keer om te sporten. Wil je in de lounge met panoramische ramen van het voorbijglijdend fjordenlandschap genieten of speel je liever een wedstrijdje tafeltennis? Ook zwemmen is mogelijk, binnen of buiten. Qua entertainment is het aanbod ook erg uitgebreid met shows, dansavonden met livemuziek, kamermuziek en workshops.

Noorse Fjorden en IJslandse Vulkanen

Holland America Line bestaat 150 jaar. Dat merk je in de ervaring. De moderne schepen hebben nog altijd die elementen van weleer: ruime buitendekken, de uitmuntende service en vooral de zin om de wereld te ontdekken per schip.

De Noorse Fjorden

Tussen eind april en september biedt Holland America Line twee verschillende cruises aan van telkens 7 nachten naar de Noorse Fjorden. Met de cruise ‘Noorse Legenden’ maak je kennis met het wondermooie Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoed) en het spectaculaire Hardangerfjord. In Bergen stap je zo van boord in de historische Hanzestad.

De andere cruise brengt je o.a. naar Oslo en Flåm in het 200-kilometer-lange Sognefjord.

De cruises zijn combineerbaar tot één reis van twee weken.

Noorse Fjorden en IJslandse Vulkanen

Fjorden, geisers en vulkanen

De route ‘Noordelijke Eilanden’ combineert Noorwegen met IJsland, de Shetlandeilanden en Schotland. In IJsland wordt aangelegd in topplaatsen als Akureyri en Isafjordur. Ook de cruises door de respectievelijke IJslandse fjorden zijn een must voor natuurliefhebbers. In de hoofdstad Reykjavik blijft het schip twee dagen liggen. Aan boord kun je de beste excursies boeken: Gouden Cirkel, Blue Lagoon, Ring of Fire, etc.

Na IJsland wordt koers gezet naar Amsterdam, via Shetland en Schotland.

Wat een fantastische manier om kennis te maken met Noord-Europa in een reis van twee weken. Moeiteloos.

Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist.

www.hollandamerica.com

Noorse Fjorden en IJslandse Vulkanen