© Bancontact

Bancontact: nieuw logo en uitbreiding van de app

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Bancontact/Mister Cash gaat voortaan door het leven als “Bancontact” en krijgt dus ook een nieuw logo. En er kunnen nu ook verschillende kaarten gekoppeld worden aan de betaal-app die 2 jaar geleden werd gelanceerd en die op korte tijd erg populair is geworden.

Het afgelopen jaar gebeurden in ons land 1,3 miljard transacties met Bancontact, een groei met iets meer dan 5 procent tegenover 2014. Bancontact is ook het populairste betaalsysteem in België volgens een enquête van iVox bij 1.000 Belgen in december 2015: van alle betaalsystemen scoort Bancontact het hoogst voor gebruiksgemak, snelheid en veiligheid. “Ons merk wordt gepercipieerd als degelijk en betrouwbaar”, zegt Kris De Ryck, ceo van Bancontact Company.

Uitbreiding app

Bancontact: nieuw logo en uitbreiding van de app
© G.F.

In 2014 werd de Bancontact-app gelanceerd en die groeide sindsdien uit tot dé standaard voor mobiele betalingen in België. Hij wordt ondersteund door niet minder dan 19 banken. Elke week verlopen gemiddeld 50.000 mobiele aankopen via de Bancontact-app.

Sinds begin april kan je meerdere bankkaarten koppelen aan de Bancontact-app. “Bancontact is het enige Belgische betaalmiddel dat je zowel kan gebruiken in fysieke winkels, op webshops als via apps”, legt Kris De Ryck uit. “Handelaars kunnen de verschillende betaalmethodes makkelijk integreren in één systeem.”

In 2015 noteerde Bancontact 27 miljoen betalingen via websites en mobiele toestellen, een stijging met dik 30 procent tegenover 2014. Het bedrag dat gemiddeld online werd besteed, klom in een jaar tijd van 59 naar 62 euro per transactie. In de fysieke winkels rekenen de Belgen dan weer steeds vaker kleinere bedragen af met Bancontact: op 2 jaar tijd werden er zo’n goeie 30 procent meer transacties tussen 0 en 15 euro opgetekend met de Bancontact-kaart.

Etalageshopping

Vandaag experimenteert Bancontact ook al met “etalageshopping” via de smartphone: zie je bijvoorbeeld een leuke sjaal in de etalage hangen, maar is de winkel gesloten, dan kun je hem via de Bancontact-app toch probleemloos kopen. Je scant de QR-code op het raam met je smartphone of tablet, bevestigt de aankoop met je pincode, en de sjaal wordt met de post geleverd.

Vanaf deze zomer wordt het ook mogelijk om in Base-shops je belkrediet 24/7 te herladen met de Bancontact- app door een QR-code te scannen in de etalage.

Meer uitleg over de app vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content