Gratis brochure over reisverzekeringen

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Goed voorbereid op reis vertrekken kan heel wat ellende voorkomen. Een goede reisverzekering hoort daar zeker bij. Maar wat is een goede reisverzekering?

Net als iedereen hoopt u natuurlijk ook dat u ze nooit zal nodig hebben, maar desalniettemin is een reisverzekering geen overbodige uitgave. In bepaalde gevallen zal een klassieke verzekering die het hele jaar door dekking biedt, volstaan, maar voor een aantal typische vakantiegebonden risico’s is een geschikte reisverzekering een must.
Om die te kiezen moet u bepalen wat uw wensen en noden zijn en welke bescherming de verzekering hiervoor kan bieden.

Bijstand aan personen

Wat wil u dat de verzekering dekt in geval van ziekte, ongeval of overlijden in het buitenland? Dat kan gaan van de medische kosten bij ziekte tot de opsporings- en reddingskosten bij bijvoorbeeld bergsporten, diepzeeduiken enz. En voor welk bedrag wilt u deze risico’s gedekt zien. Zowel de waarborgen als de grensbedragen kunnen verschillen van polis tot polis.

Bijstand aan voertuigen

Indien u met de wagen op reis gaat, doet u er goed aan om op voorhand na te gaan wat er reeds gedekt wordt, door de auto- en pechverhelpingsverzekering die u al heeft. Wilt u tijdens uw vakantie dat u uw reis kunt verderzetten met een huurwagen als de uwe het zou begeven, moet de wagen gerepatrieerd worden, enz.

Andere bijstand

Ook andere risico’s ide uw reis kunnen verknallen, kunt u verzekeren zoals het opsturen van een bril, een prothese, hulp bij vervanging van reis- en identiteitsdocumenten enz.

Gratis brochure

Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, en Oivo, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, hebben een brochure samengesteld met de voornaamste kenmerken van de reisbijstand- of de annuleringsverzekering.

Naar aanleiding van het Vakantiesalon ontvangen de 100 snelste bezoekers van Plusmagazine.be een gratis exemplaar van de brochure “Reisverzekeringen. Gerust op reis”.

Stuur uw naam en adres naar cia@assuralia.be met vermelding van Vakantiesalon Plus en de eerste honderd ontvangen de brochure per post.

De brochure (20 blz.) kan ook gedownload worden op www.assuralia.be


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content