Je geldvragen beantwoord

Geldvragen hebben we bij al onze levensfases. De juiste keuzes maken is niet altijd evident. Een goeie tip is dan zeker welkom!

De FSMA, de Autoriteit voor Financiële diensten en Markten, heeft als missie om consumenten te beschermen op het vlak van financiële diensten. In die optiek heeft zij Wikifin.be gelanceerd, een informatieve website met allerlei geldvragen.

De informatie wordt er ingedeeld volgens levensmoment, zoals studeren, kinderen krijgen, uit elkaar gaan, wonen, pensioen, enz. of volgens thema: sparen en beleggen, verzekeren, lenen, enz. Je vindt er ook een aantal tools, waarmee je een berekening kan maken: een spaarsimulator om de beste interest te berekenen, of een spaarcalculator waarmee je kan berekenen hoeveel je moet sparen om je droom te realiseren.

Een nieuw ‘levensmoment’ werd recent toegevoegd: ‘Erven’. Wikifin.be beantwoordt een aantal veel gestelde vragen (wie zijn je erfgenamen? Wanneer en hoe moet je de successieaangifte doen? Op welk bedrag zullen je erfgenamen successierechten moeten betalen? Wat wil dat zeggen, je vermogen overdragen? Allemaal belangrijk, want als je zelf niets onderneemt, bepaalt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Op de website vind je ook 10 tips en 10 te vermijden fouten.

www.wikifin.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content