© G.F.

Mypension.be: al 1 miljoen bezoekers

Gisteren heeft de pensioenmotor Mypension.be de kaap van één miljoen bezoekers overschreden en dat in een tijdspanne van drie maanden.

Ter herinnering: de site is operationeel sinds 21 januari 2016. Volgens de logica van administratieve vereenvoudiging staat hij mensen toe hun loopbaangegevens te raadplegen en de ingangsdatum van hun pensioen te weten te komen. Dit platform richt zich tot alle werkenden in de drie pensioenstelsels.

De functionaliteiten die door ?Mypension.be” worden aangeboden, zullen in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Vanaf het begin van volgend jaar zal elke burger kunnen beschikken over een raming van het bedrag van zijn wettelijk pensioen. Op het einde van 2017 zal hij de kans krijgen de impact van bepaalde loopbaankeuzes op zijn pensioen na te gaan, zodat hij daarna met goede kennis van zaken een beroepskeuze kan maken.

Naast het wettelijk pensioen zal de pensioenmotor op het einde van het jaar worden aangevuld met een gegevensbank over de aanvullende pensioenen. De pensioeninstellingen zullen de gegevens van hun aangeslotenen moeten overmaken, zodat ieder van hen precies het kapitaal kan kennen dat op een bepaald moment is opgebouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content