Boeiende WOI-plekjes die je nog niet kent

Al alle WOI-tentoonstellingen bezocht, alle bekende monumenten bekeken? Of gewoon niet zo dol op veel mensen op dezelfde plek? In beide gevallen leveren Luc Corremans en Annemie Reyntjens nieuwe bestemmingen voor WOI-uitstapjes in West-Vlaanderen.

Dacht u dat u alle overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen al wel gezien had? Fout, er blijven nog interessante plekjes over, die niet zo bekend zijn als de ‘klassiekers’. In Verrassende sporen van de Grote Oorlog breien Luc Corremans en Annemie Reyntjens een vervolg aan de bestseller Sporen van de Grote Oorlog, waarin de evergreens opgelijst stonden.
De drieëndertig minder bekende hotspots moeten niet onderdoen voor hun beroemde evenknieën. Zo krijgt u bij een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Achter het Front in West-Vleteren een houten reliëfkaart te zien en een unieke uniformencollectie, levert een bezoek aan de Pond Farm het enthousiast relaas van een jonge gepassioneerde gids op en wacht u in Ploegsteert een heuse Plugstreet 14-18 ervaring.

Pakkend

Het boek biedt meer dan een korte beschrijving van de locatie en wat er juist te zien is. Elke plek wordt vergezeld door verhalen, interessante weetjes en antwoorden op ongewone vragen. Zo vindt u het zo goed als onbekende wedervaren van enkele soldaten die begraven liggen op de militaire kerkhoven, zoals dat van de Welshe dichter Hedd Wyn. Of meer info over het gruwelijke lot van jonge soldaten die zo gemakkelijk van lafheid beticht werden en daarvoor de doodstraf kregen. Een boek dat niet alleen tot uitstapjes, maar ook tot denken aanzet, dus...

Verrassende sporen van de Grote Oorlog – Luc Corremans & Annemie Reyntjens – uitg. Davidsfonds – isbn 9789059085398

Partner Content