© Piece of Make

DIY: Vrolijke vazen van lege flessen

Deze vrolijke vaasjes voor in huis zijn snel en makkelijk gemaakt van wat restjes verf en lege flessen. De vaasjes behouden een mooie glans doordat de gekleurde verflaag aan de binnenkant van het glas wordt aangebracht.

Nodig:

  • Lege flessen
  • Restjes verf in verschillende kleuren
  • Witte (multi)grondverf
  • Een vel papier en plakband

Stap 1

Week evt. etiketten van de flessen en reinig de binnenkant met afwasmiddel en warm water. Zorg dat de binnenkant goed droog is voor de volgende stap.

Stap 2

DIY: Vrolijke vazen van lege flessen
© Piece of Make

Om de verf netjes in de fles te kunnen gieten maken we een trechter. Draai het vel papier tot een puntzak en plak vast met een stukje tape. Zet de trechter in de fles.

Stap 3

DIY: Vrolijke vazen van lege flessen
© Piece of Make

De witte grondverf gebruiken we als basis om de juiste kleur te mengen, omdat dit beter hecht op glas dan gewone verf. Meng de grondverf met een klein beetje gekleurde verf tot de gewenste kleur. Giet een scheut van dit verfmengsel voorzichtig door de trechter de fles in.

Stap 4

DIY: Vrolijke vazen van lege flessen
© Piece of Make

De verf ligt vooral op de bodem van de fles. Hou de fles bijna helemaal horizontaal en draai ‘m net zo lang rond, totdat de verf zich langzaam over de gehele binnenkant van de fles heeft verspreid. Is er te weinig verf in de fles, voeg dan met behulp van de trechter nog een beetje extra verf toe. Het kan zijn dat de verf tijdens het drogen een beetje naar beneden uitzakt. Draai dan nog een keer wat extra verf rond in de fles. Laat goed drogen. Maak zoveel vaasjes als je wilt en zet ze bij elkaar, met een paar mooie takken of bloemen erin.

Meer zelfmaak-ideeën voor in huis staan op www.pieceofmake.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content