Hartverwarmende uitjes in de Kempen

Temperaturen naar beneden en meteen ook humeur in een dip? Het thuis extra knus maken is één oplossing. Je batterijen opladen in de Kempen misschien nog een veel betere. De nieuwe reisgids Antwerpse Kempen bundelt tips voor een deugddoend dagje uit of weekendje weg.

De Kempense bossen liggen er in het najaar op hun allermooist bij. Bovendien tank je er volop energie. Precies wat je nodigt hebt wanneer de dagen korter en donkerder worden.

De herfst vormt het wandelseizoen bij uitstek. In de Antwerpse Kempen liggen tien wandelnetwerken op jou te wachten, samen goed voor 4000 kilometer wandelplezier langs knooppunten. De laureaten in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ – met voorop de winnende Talanderwandeling in Arendonk – zijn alvast getest én goedgekeurd.

In de bossen en groengebieden valt nog meer te beleven. Enthousiaste boswachters tonen je hoe de natuur zich voorbereidt op de winter. Specialisten leren je welke paddenstoelen je best (niet) plukt. Verhalen, muziek en vuur toveren het bos ’s avonds om tot een magische plek: een spannend sluipspel, een sprookjeswandeling, een theatertocht.... Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Toeren, ontdekken, proeven en dromen

Koud buiten betekent extra gezellig binnen. De reisgids Antwerpse Kempen 2014 zit boordevol hartverwarmende tips. Zoals restaurants waar je aanschuift bij de topchefs van morgen. Of Pure Kempen cafés, waar de sfeer en de drankjes je moeiteloos weer op temperatuur brengen.

Met de verrassende logeertips uit de reisgids maak je er meteen een fijne tussendoorvakantie van. Een charmant houten huisje te midden van de bossen of een B&B die zo lijkt weggelopen uit een glossy magazine? Aan u de keuze.

Ook de komende schoolvakanties worden extra plezant. Trakteer de (klein)kinderen op enkele spannende Halloweenevenementen. En vergeet die overvolle winkelstraten en schreeuwerige jingle bells en kies ditmaal voor een typisch Kempense ‘Kèsmis’.

Meer info

De reisgids ligt gratis klaar bij de toeristische infokantoren en logiesadressen in de Antwerpse Kempen.

Je kunt de gids online bestellen, bekijken en downloaden op http://www.antwerpsekempen.be/nl/praktisch/brochures.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content