© G.F.

Logeren in een architecturaal meesterwerk

Op zoek naar een origineel weekendje uit? In Sint-Martens-Latem kan je vanaf eind april verblijven in een modernistische woning van architect Juliaan Lampens. Het huis werd zopas gerenoveerd .

De Woning Van Wassenhove is een ontwerp van architect Juliaan Lampens en werd gebouwd tussen 1972 en 1974. De opdrachtgever was vrijgezel Albert Van Wassenhove, een leraar met een grote liefde voor moderne kunst en architectuur. In zijn huis liepen alle woonfuncties in elkaar over in één open ruimte. De massiviteit van beton wordt doorbroken door de warmte van het hout en het steeds wisselend spel van invallend licht. Geometrische basisvormen structureren het interieur: de slaapruimte is een cirkel, de keuken een driehoek, het bureau een vierkant. Na het overlijden van Albert Van Wassenhove in 2012 werd het huis gelegateerd aan de Gentse Universiteit, die het op zijn beurt in langdurig bruikleen gaf aan het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.

Logeren in een architecturaal meesterwerk
© G.F.

Na een restauratie in 2015 werd het in eerste instantie een residentie voor kunstenaars, schrijvers en onderzoekers. Maar vanaf dit jaar kan dus ook de gewone architectuurliefhebber er terecht.

Je kan boeken voor een verblijf van 3 dagen en 2 nachten. De woning is de ideale uitvalsbasis om de Leiestreek met de fiets of te voet te verkennen . Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving van de woning. Er zullen daarom twee fietsen ter beschikking staan voor de huurders van de woning Van Wassenhove . Deze zomer -van 26 juni tot 25 september -heeft in de Leiestreek trouwens de Biënnale van de Schilderkunst plaats.

Praktisch

Verblijven in de Woning Van Wassenhove kan van 29 april tot en met 2 oktober. Je kan boeken voor een verblijf van 3 dagen/2 nachten: van dinsdag tot en met donderdag of van vrijdag tot en met zondag. Prijs: 550 euro. Reserveren start op 11 april 2016 via museumdd.be

Partner Content