© G.F.

Museumnacht in het FOMU – Fotomuseum

De jaarlijkse Museumnacht in Antwerpen is ondertussen al een heuse traditie. Ook dit jaar opent het FOMU weer ’s nachts de deuren: op zaterdag 6 augustus ben je in het FOMU van 19 tot 1 uur welkom voor een nacht vol fotografie, plezier en belevingen.

Museumnacht in het FOMU staat in het teken van thematische en monografische expo’s van Belgische fotografen en grote, internationale namen. Brandend actueel is de expo Show Us The Money, waarin het FOMU je meeneemt naar belastingparadijzen en het zenuwcentrum van de financiële macht.

De expo Photography Inc. vertelt het verhaal van fotografie en de industrie daarrond vanaf de beginjaren tot nu.

Neem ook zeker een kijkje bij de expo van jonge Belgische fotograaf Tom Callemin. Zijn uitgepuurde en enigmatische beelden onderzoeken de relatie tussen fotograaf en model. Meer informatie over onze tentoonstellingen vind je via http://www.fotomuseum.be/tentoonstellingen.html.

Allerlei fotoplezier

Naast rondkuieren in de verschillende tentoonstellingszalen, valt er ook heel wat te doen. Je altijd al voor één avond stinkend rijk willen voelen? Dat kan! In het FOMU print je je eigen bankbiljetten met jouw portret, face-swap je met Donald Trump en domineer je de Fomunopoly-wereld.

Voor de jongere bezoekers heeft het FOMU de smARTbox: een doos vol leuke foto-, zoek-, en tekenopdrachten en toffe gadgets om van het museumbezoek een onvergetelijke ontdekkingstocht te maken. Last but not least kun je die avond een uniek vintage fototoestel van The Vintage Photo uitlenen. Vereeuwig jouw Museumnacht met een analoge camera. Je krijgt de hele nacht om te fotograferen en je brengt het toestel zondagochtend terug. Je foto’s krijg je nadien persoonlijk opgestuurd.

En nog veel meer!

Honger of dorst? Spring eens binnen in ons vernieuwd museumcafé PIXEL! Zin in wat muziek? Van 22 tot 00.30 uur kun je van de psychedelische, energieke creaties van Cowboys in Space genieten. Dit kleurrijke improvisatiecollectief neemt je mee op een trip langs allerlei muzikale landschappen.

Wall of Fail

Tot slot kun je tijdens Museumnacht ook de plechtige bekroning van de ‘winnaars’ van de Wall of Failwedstrijd bijwonen. Het FOMU ontving een hele hoop mislukte foto’s waar de bezoeker op kon stemmen door ze te disliken. De drie meest mislukte foto’s kun je op posterformaat mee naar huis nemen. Meer informatie over de Wall of Fail en de winnende foto’s vind je via http://www.fotomuseum.be/walloffail.html.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 6 augustus 2016 van 19 tot 1 uur

Waar: FOMU – Fotomuseum, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Prijs: € 10 de avond zelf | € 8 vvk | € 5 -26 jaar | gratis -12 jaar (In deze prijs zijn een smARTbox en deelname aan The Vintage Photo niet inbegrepen.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content