Pascalleke, nen dagschotel, graag!

Bieke of Pascalleke staan er niet aan de tap en Xavier hangt er niet aan de toog, maar u kunt er wel een ‘dagschotel’ bestellen: in Plopsaland De Panne staat deze zomer het decor van de succesreeks F.C. De Kampioenen.

Het decor van het beroemdste café van Vlaanderen kon al bezocht worden toen het deel uitmaakte van ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie’ in Gent en het was tijdens een bezoek aan die tentoonstelling dat Studio 100-bons Gert Verhulst en Plopsa groep-baas Steve Van den Kerkhof de ingeving kregen om het naar Plopsaland te halen.
“Afgelopen winter ben ik in de bioscoop gaan kijken naar de film van F.C. De Kampioenen. Het viel me op dat de bioscoopzaal tot de nok gevuld was met de doelgroep van Plopsaland De Panne, namelijk families met kinderen”, zegt Van den Kerkhof. “Na het succes van de film is het voor onze bezoekers ongetwijfeld een leuke meerwaarde om het decor in het echt te kunnen zien.” Leuk is dat er ook iets gedronken en gegeten kan worden, want het hééft natuurlijk iets om er een ‘dagschotel’ te bestellen. Het F.C. De Kampioenen Café strijkt tot net voor de kerstvakantie neer in de foyer van het Plopsa Theater. Het café is iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17 uur en bij evenementen in het Plopsa Theater ’s avonds.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content