Vader en zoon © G.F.

Vers van het mes: The E-Butcher

The E-Butcher is een nieuw platform voor wie graag van een exclusief stukje vlees geniet. Heerlijke Wagyu-Kobe, Black Angus of Rubia Gallega of liever pata negra? Kies uit het luxeaanbod dat Gustor Meat Boutique online aanbiedt en laat het gewoon aan huis bezorgen. Dagvers en cut to order.

E-Butcher is een online slagerij met een opmerkelijk aanbod: alleen de heerlijkste soorten rund, varken, wild en gevogelte. Vers en pas versneden als de klant gekozen heeft, net zoals in de ‘echte’ Gustor-beenhouwerij in Koksijde.

Vijf generaties vakmanschap

Achter Gustor Meat Boutique zit een West-Vlaamse familie met een hart voor het slagersvak en een neus voor zaken. August Eeckhout begon in 1885 als traditioneel ambachtelijk beenhouwer. Zijn liefde voor het authentiek product gaf hij later door aan zoon Michel die op zijn beurt de knepen van het ambacht leerde aan zoon Fernand.

In ’89 liet schoonzoon Rik Debouver een frisse wind waaien. Vernieuwing, verfijning en vers werden de sleutelwoorden. Zo organiseert hij exclusieve workshops ‘Meattasting’ waarbij de aanwezigen mogen proeven van toppers zoals: Dry Aged Pork belly, Pata Negra Iberico kroontje, Butcher’s Gin, Simmental en Rubia Gallega.

Zoon Jef wilde als twintiger de wereld verkennen en dat bracht hem onder andere in Chudleigh park cattle station in Australië: een afgelegen megaranch met meer dan 30.000 runderen. Hij ging er aan de slag als cowboy en ontdekte er free range meat, boordevol smaak, sappig en gezond.

Jef zag een gat in de markt en besloot dat de tijd rijp was voor the Gustor Meat Boutique met een aanbod exclusief vlees, dat niet standaard in een beenhouwerij te vinden is.

Nu ook online

Zo werd in 2015 één van de eerste Belgische online butchershops gelanceerd. Het idee erachter is hetzelfde als dat van de slagerstoonbank in Koksijde. Alleen delicatessen van de beste origines en terroirs: Dry Aged Carpaccio Black Angus, Holstein Premium Austria en de 100% echte Japanse Wagyu bijvoorbeeld. Het aanbod van Gustor begint waar dat van de traditionele slager stopt.

Versheid gegarandeerd

Elk stuk vlees wordt met zorg voor de klant afgesneden, net zoals in de echte winkel. En dan gaat het snel. De transporteur levert elke bestelling degelijk gekoeld aan huis binnen de 24 uur, overal in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Topkwaliteit vraagt nu eenmaal een expressbehandeling. “Wij versturen altijd vers, nooit diepgevroren”, onderstrepen Rik en Jef. “Bij ons ook geen voorgesneden of voorverpakte stukken. Wij snijden af wat de klant bestelt (volgens de mogelijkheden die wij hem bieden) en verpakken vers.”

https://gustor.be/nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content