© BELGA

Zestiende editie van Winterpret moet imago van Brussel oppoetsen

De 16de uitgave van Winterpret – Plaisirs d’Hiver, die van 25 november tot 1 januari plaatsvindt in het centrum Brussel, moet het imago van de stad na de tragedie van de terreuraanslagen weer oppoetsen en de stad als een bron van bruisende, feestelijke samenhorigheid op de kaart zetten. Dat zei de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur bij de voorstelling van het eindejaarsevenement.

De stad Brussel rekent op zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Eregast is Japan, omdat dit jaar de 150 ste verjaardag van de Japans-Belgische vriendschap wordt gevierd. Dat zal te merken zijn door de projectie van een 3D-video op de gevel van de Sint-Katelijnekerk. Op 30 november is er een optreden van Felix De Laet, alias Lost Frequencies, op de Grote Markt. Hij heeft het geluidsdecor gecomponeerd van een klank- en lichtspel dat tijdens Winterpret te bewonderen valt.

Ook op de Grote Markt zal een kerstdennenboom van 22 meter uit Slovakije (als symbolische einde van het voorzitterschap van dat land bij de EU) prijken

Winterpret vindt dit jaar plaats op de Grote Markt en rond de Beurs, op het Muntplein, op het Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt. Het evenement bestaat, naast de al vernoemde kerstboom en het klank- en lichtspel, uit een kerstmarkt met meer dan 200 chalets, kermisattracties (reuzenrad, draaimolens, ...) en een 740 vierkante meter grote schaatsbaan.

Partner Content